HYC versus Geleen werd een thriller met Herentals na verlengingen als verdiende winnaar (4-3). Nochtans zag het er tot op een minuut van het einde slecht uit tegen de hekkensluiter van de eredivisie.  Met alle sponsors in de tribune leek HYC vast van plan om er een match vol suspens van te maken. Tegen het einde van de eerste periode stonden de rood-witten 3-0 in het krijt. Lars Van Sloun, Akim Ramoul en Kay Gielen kregen de goals op een presenteerblaadje en bedankten voor het vertrouwen. Een achteloze toeschouwer die zich boos maakte over de situatie kreeg bij de kampwissel zowaar een boze blik toegeworpen van een HYC-verdediger: versta je van dan niks van onze tactiek?


Die tactiek werd duidelijk in de tweede periode. Evan Mosey kreeg een discutabele match penalty  aangesmeerd en dàt was blijkbaar het teken om een tandje bij te steken. Binnen enkele minuten werden de Eaters  tegen hun eigen doel geperst maar een uitstekende doelman Martin hield zijn netten schoon. Pas halverwege de match scoorde Patrik Prokop de eerste HYC-goal  op aangeven van Vince Morgan en Nils Vroemans. 3-1 was meteen ook de tweede ruststand.


Kort na de laatste herneming begon het publiek echt in een goede afloop te geloven. Er was  nauwelijks op gang gefloten of Ben Vercammen rondde een aanval met de Morgan-broertjes feilloos af.  3 opeenvolgende powerplays brachten daarna niks op en zowat iedereen verwachtte beteuterd een nieuwe blamage tegen het ‘kneusje’ van de competitie.  Maar met nog amper een  minuut op de klok, doelman Steylen uit het doel en een mannetje meer op het ijs brak opnieuw Ben Vercammen de ban (3-3). Verlengingen waren onafwendbaar.


In de verlengingen bleef HYC de wet dicteren. Toch duurde het ruim drie minuten voor man- van-de-match Andy Bathgate het gaatje vond voor de 4-3. Geleen verdiende één punt, HYC voor zijn tomeloze inzet en twee goede periodes een paartje. De vreugde was terecht en dat lieten de HYC-ers  hun publiek zien. Aan alle kanten van de ijsbaan gingen ze ‘pladdarms’ op  hun buik…

Woensdag wacht rechtstreekse concurrent Dordrecht en hopelijk kan de ploeg dan al rekenen op de defensieve aanwinst Trevor Hunt.  Jef VDB - Foto's K. Tops / Nnieuws

JVDB